Dit eenvoudige American Pancakes basisrecept geeft lekkere, luchtige mini pannenkoekjes. Amerikaanser kan bijna niet. Deze pancakes eten ze in Amerika als ontbijt, maar wij vinden ze ook erg lekker als lunch. Geserveerd met Maple syrup, vers fruit of zelfs slagroom een heerlijke maaltijd. Probeer snel zelf!
Voorbereiding 15 minutenmin
Kook Tijd 15 minutenmin
Totale Tijd 30 minutenmin
Gang Basis Recept, Lunch Recept, Ontbijt
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 10pancakes
Ingrediënten
250mlmelk
1eimaat L
2eetlepelszonnebloemolie
125grambloem
½theelepelzout
1eetlepelsuiker
1theelepelbakpoeder
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
In een grote giet je de melk, het ei en de olie en meng dit goed door.
250 ml melk, 1 ei, 2 eetlepels zonnebloemolie
Zet een zeef op de schaal en doe de bloem, zout, suiker en bakpoeder in de zeef en schudt dat op de vloeibare ingrediënten.
Mix met de garde goed door. Het hoeft niet superglad te zijn, er mogen nog enkele klontjes in zitten.
Pak een beetje olie en smeer met een kwastje een gloeiende koekenpan in.
Neem 2 tot 3 eetlepels beslag en giet die in de pan.
Met de bolle zijde van de lepel smeer je het beslag uit tot een rondje. Zo kun je in een koekenpan van 26 cm doorsnede drie pancakes tegelijkertijd bakken. Wanneer je aan de bovenzijde belletjes ziet ontstaan en de bovenzijde opdroogt, draai je de pancake om.
Bak nogmaals twee minuten en de pancakes zijn klaar.
Wil je ze niet meteen serveren of zet je graag alles tegelijk op tafel dan kun je de pannenkoeken warm houden in een oven van 100 °C.
NOTITIES
1. Tip: Zorg ervoor dat je koekenpan goed heet is voordat je bakt. Dan worden de pancakes aan de buitenkant mooi krokant en blijven ze aan de binnenkant smeuïg.2. Variaties:
Fruitig: Voeg 60 gram blauwe bessen (bosbessen) toe aan het beslag en maak bosbessen pancakes.
Chocoholics: Meng 40 gram chocolate chips door het beslag voor chocolate chip pancakes.
Echt winters: Meng ¼ theelepel kaneel en ⅛ theelepel nootmuskaat door het beslag voor een winterse touch.
3. Beslag eerder maken? Je kunt het tot maximaal 24 uur vooraf maken en afgedekt in de koelkast bewaren.4. Bewaren Restjes over? Dan kun je ze op de volgende manieren bewaren:
Koelkast: Laat de pancakes snel afkoelen, en leg een bakpapier tussen de pancakes. Verpak ze luchtdicht. Zo kun je ze tot twee dagen bewaren
Diepvries: Wanneer de pancakes afgekoeld zijn leg je een bakpapier tussen de pancakes en verpakt ze in een diepvriesdoos of zak. Zo blijven ze tot een maand goed.
Opwarmen: Ook al warm ik ze niet altijd op (ze zijn koud, ook ontzettend lekker), kun je de pancakes prima opwarmen. Gebruik de magnetron en verwarm tot ze warm zijn. Ook kun je opwarmen in oven. Leg de pancakes op een rooster en verwarm 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.