Proef de perfecte combinatie van smaken met deze chocolade smoothie met Avocado en Kokos. Makkelijk te maken, lactose en gluten vrij en met dit heerlijke ontbijtje kom je je dag goed door. Verwen jezelf vandaag nog met dit heerlijke recept.
Kook Tijd 5 minutenmin
Totale Tijd 5 minutenmin
Gang Drankjes, Ontbijt
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 1persoon
Ingrediënten
¼avocadoschil en pit verwijderd
75mlamandelmelk
2eetlepelskokos yoghurt
1eetlepelchia zaad
½eetlepelcacao
snufjespeculaaskruidentopping (optioneel)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Doe alle ingrediënten (op de speculaaskruiden na) in de blender en schuim 2 minuten tot de inhoud romig en schuimig is.
¼ avocado, 75 ml amandelmelk, 2 eetlepels kokos yoghurt, 1 eetlepel chia zaad, ½ eetlepel cacao
Schenk in een glas.
Top met een snufje speculaaskruiden
snufje speculaaskruiden
Drink meteen op.
NOTITIES
1. Vervangers:
Amandelmelk: Dit kun je ook vervangen door cashewmelk, hazelnootmelk of Hennepmelk. En ben je echt een kokosliefhebber? Gebruik dan kokosmelk of kokoswater.
Kokosyoghurt kun je ook vervangen door Griekse yoghurt of soja yoghurt.
In plaats van Chiazaad kun je ook maanzaad (dat is qua smaak hetzelfde) of lijnzaad (wat extra vezels toevoegt) gebruiken.
2. Variaties:
Munt twist: Hou je ook zo van after eight, dat heerlijke chocolaatje. Voeg 5 gram muntblaadjes toe voor een frisse chocolade smoothie.
Meer fruit? Voeg een banaan toe aan de blender. De smoothie wordt extra zoet en extra romig.
Extra groente? Doe een handjevol verse gewassen spinazie in de kom van de blender.
3. Bewaren
Deze smoothie zou je kunnen bewaren, maar vers is hij echt het beste. De romigheid wordt minder en ook de vitamines gaan achteruit als je het langer laat staan.
Mocht je nu toch te veel hebben gemaakt, vries dan in een ijsblokjes vorm in en bewaar in de diepvries. Je hoeft hem niet eens helemaal te laten ontdooien. Deze chocolade smoothie is heerlijk als slush.