20gramtuinkruiden vers: zoals peterselie, tijm, bieslook
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de bouillon tot hij net niet kookt, maar wel dampt.
Breek de vermicelli in kleine stukjes en strooi in de bouillon.
Leg het laurierblaadje en stukje foelie erbij en laat 15 minuten garen.
Smelt de boter in een tweede pannetje en, wanneer die is gesmolten, roer je er in een keer de bloem door.
Bak het boter bloem mengsel 2 minuten door, zodat de bloem gaart.
Voeg dan de bloem aan de soep toe, terwijl je blijft roeren.
Hak de verse tuinkruiden fijn. Strooi die in de soep. Serveer meteen
NOTITIES
Wil je toch liever een soep met vlees? Zet je de bouillon op met 300 gram runderpoulet (aan het koude water toevoegen anders wordt de poulet taai). Ook draai je van 250 gram rundergehakt of half om half kleine balletjes en doe je die 15 minuten voor het opdienen (samen met de vermicelli) bij de bouillon.
Vermicelli gauw te gaar. Daarom voeg je hem 15 minuten voor het opdienen pas toe. Opwarmen is bij deze soep dan ook niet lekker, dus maak net genoeg voor de lunch.
Ik heb in mijn kruidentuintje kervel, peterselie en bieslook staan. En dus heb ik dat als kruiden toegevoegd. Maar je kunt die ook vervangen door tijm en reepjes basilicum (ook echte aanraders).