Mix, eerst op lage snelheid en vervolgens zet je de mixer steeds hoger (begin je meteen op hoge snelheid dan stuift het poedersuiker overal heen).
Is de boter niet smeuïg genoeg? Hou de buitenkant van de kom even onder warm water.
Mix 5 minuten op hoge snelheid.
Doe de topping over naar een spuitzak.
Spuit een mooie toef op de afgekoelde cupcakes.
NOTES
1. Plantaardige boter kan hard zijn als het niet goed op temperatuur is. Mix een minuut en hou de buitenkant van de kom even onder warm water. Ga dan verder met mixen. De topping wordt daardoor smeuïger, mooier en je kunt er beter een toefje meemaken.2. GaarheidOvens zijn inconsistent in warmte (soms zijn ze kouder dan de aangegeven temperatuur, andere keren worden ze heter). En als je je oven nog niet zo goed kent, controleer dan de cupcakes twee minuten voor het einde van de baktijd op gaarheid. Dat kan op drie eenvoudige manieren:
Schud de vorm lichtjes. Als de bovenkant van de cake nog beweegt, is hij nog niet klaar.
Druk met je vinger op het midden van een cake. Als de afdruk meteen terug veert, is de cake klaar. Als er een kuiltje zichtbaar blijft, moeten ze iets langer bakken.
Prik een tandenstoker in het midden van een cupcake. Als deze er schoon en droog uit komt, is de cake gaar.
3. BewarenEet je de Chocolade cupcakes met chocolade topping dezelfde dag op dan kun je ze gewoon bij kamertemperatuur bewaren. Anders het volgende bewaaradvies:
Zonder topping, kamertemperatuur: drie dagen luchtdicht verpakt in een doos, of ingepakt in plasticfolie.
Zonder topping invriezen: in een diepvriesdoos of zak, tot 2 maanden.
Met topping, koelkast - Drie dagen luchtdicht verpakt. Haal ze een half uur voor het serveren uit de koelkast.