Een lekker licht, gezond hapje. Heerlijk als hapje te serveren bij de kerst, oud en nieuw, zomer. Dit komkommer tonijn hapje is eigenlijk altijd lekker.
Kook Tijd 15 minutenmin
Totale Tijd 15 minutenmin
Gang Hapjes en Snacks, Voorgerecht
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
1komkommer
150gramtonijn
2eetlepelsmayonaise
2eetlepelscurry powder
3druppelsworcestersaus
1theelepelwhiskey
⅛theelepelspaprika poeder
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Haal met de zesteur (brede uitsparing) slierten uit de buitenzijde van de komkommer.
Snij de kontjes van de komkommer en snij de komkommer vervolgens in 4 stukken.
Hol uit met de meloenuitholler of een theelepel, maar zorg dat je ongeveer ½ cm van de onderkant blijft. Het moet een bakje worden.
Laat de tonijn uitlekken en meng met de mayonaise, curry, worcestersaus en paprikapoeder.
Schep in de komkommer bakjes de tonijnsalade.
Garneer met een beetje paprikapoeder en een sliertje komkommerschil.
NOTITIES
Als je deze komkommerhapjes maakt voor kerst is het leuk om met een zesteur (zo'n keukengereedschap waarmee je sinaasappel krullenmaakt) mooie komkommer strepen te maken.
Gebruik een meloen bol uitsteker (wat een woord zeg), om een klein kommetje wilt maken in de komkommer.
Vervang de tonijn door zalm uit blik voor een variatie op dit hapje.
Wil je dit gerecht voorbereiden? Maak je de komkommer van te voren al klaar (snijden, decoreren en uithollen). Draai hem in een vochtige keukenrol en verpak in een zakje. Bewaar tot gebruik in de koeling. Dit kan je 's ochtends al doen. Ook de tonijnsalade kun je 's ochtends al maken (ook bewaren in de koeling).
Het recept is gluten en lactose vrij, maar kijk altijd de verpakking goed na zodat je zeker weet dat er geen sporen in zitten!