Komkommer is hartstikke veelzijdig. En lekker light. Dit recept voor komkommer met een Chinese dip heeft een zoet zoute dip en daar maak je er een heerlijke snack van. Lekker als bijgerecht, maar ook als gezond hapje tussendoor.
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 10 minutenmin
Gang Hapjes en Snacks
Wereldkeuken Aziatisch
Hoeveelheid 2personen
Ingrediënten
1komkommer
4eetlepelschili saus
2theelepelssoja saus zout
1theelepelsesam olie
2theelepelssesamzaad
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Schil de komkommer en halveer hem overlangs.
Schraap met een lepel de zaadjes uit de komkommer.
Snij de komkommer in reepjes.
Meng voor de dipsaus de soja saus, sesam olie en chilisaus tot een glad mengsel. Doe in een schaaltje.
Rooster de sesamzaadjes 30 seconden in een droge pan. Strooi over de komkommer.