Deze lekkere en gezonde Griekse pasta met tonijn is simpel, snel en makkelijk te maken. Een verse tomatensaus met lekkere kruiden bedekt de romige pasta.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 15 minutenmin
Totale Tijd 25 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Mediterraan
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
1eetlepelolijfolie
1ui in ringen gesneden
2theelepelsbruine suiker
3tenenknoflook fijngesneden
400gramtomatenblokjes uit blik
2theelepelsoregano
400gramfusilli
½citroen
100gramfeta
250gramtonijn
zout en peper
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verhit een koekenpan op het vuur en giet de olie erin.
Fruit de uien 3 minuten, voeg de suiker en de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten. Blijf roeren.
Voeg de tomaten en de oregano toe en kook alles 10 minuten.
Ondertussen kook je de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen gaar en giet je hem af.
Pers het sap van de citroen uit en roer dat door de saus.
Verkruimel de feta boven de pan en roer de tonijn erdoor heen.