Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
enchilada ovenschotel (met video)
Andréa
Enchilada’s, één van de toppers uit de Mexicaanse keuken kan heel eenvoudig in een ovenschotel worden gemaakt. En omdat je alles zelf kunt maken, wordt het een budget vriendelijk recept. Met video recept
Voorbereiding
15
minuten
min
Kook Tijd
20
minuten
min
Totale Tijd
35
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Wereldkeuken
Mexicaans
Hoeveelheid
4
personen
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
koekenpan 26 cm
kleine ovenschaal
Ingrediënten
▢
300
gram
rundergehakt
▢
400
ml
enchilada saus
▢
6
wraps
▢
300
gram
maïs korrels
▢
120
gram
kaas
geraspt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius,
Bak het gehakt rul in een koekenpan.
Meng met de enchilada saus
Leg 2 wraps onderin de ovenschaal.
Schep ⅓ deel van de saus erop en verdeel over de wraps.
Verdeel 150 gram maïs over de saus.
Bestrooi met ⅓ deel van de kaas.
Leg weer 2 wraps op de kaas, vervolgens ⅓ deel tomatensaus, de rest van de maïs en ⅓ deel van de kaas.
De laatste twee wraps gaan erop, het restant tomatensaus en kaas.
Zet de schaal 20 minuten in de oven. Serveer eventueel met wat rijst.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Het
recept voor heerlijke enchiladasaus!
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen