Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sinaasappel met honing en walnoten
Andréa
Sinaasappel met honing en walnoten, een fris, fruitig en licht recept. Lactose-vrij en gluten-vrij, dus heel geschikt voor bijna iedereen.
Voorbereiding
20
minuten
min
Kook Tijd
5
minuten
min
Totale Tijd
25
minuten
min
Gang
Nagerecht
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
4
personen
Ingrediënten
▢
50
gram
suiker
▢
3
eetlepels
water
▢
4
sinaasappels
▢
4
eetlepels
honing
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
50
gram
walnoten
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verhit in een pan met dikke bodem de suiker met het water (op laag vuur) en roer tot de suiker is opgelost.
Zet het vuur nu hoger en laat de suikerstroop langzaam karamelizeren naar amber kleur.
Schenk de karamel op het bakpapier en laat het afkoelen.
Breek de karamel in kleine stukjes.
Ondertussen schil je de sinaasappels dik, zodat het buitenste vel eraf gesneden wordt.
Snij dan dunne schijven van de sinaasappel en doe ze in een schaal.
Meng de honing met het citroensap en schenk die over de sinaasappels. Roer alles goed door en laat minimaal 1 uur marineren.
Rooster de walnoten in een droge pan, tot ze naar noten gaan ruiken. Hak ze fijn.
Verdeel over de borden de schijven sinaasappel.
Strooi er de walnoten en de karamel brokjes over.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen