Geniet van deze heerlijke Nacho ovenschotel met lekker veel gekruid gehakt, knapperige nacho chips, een heerlijke tomatensaus en gesmolten kaas. Een recept dat je makkelijk maakt en vol smaak zit. Een recept dat niet alleen in de smaak valt bij oud, maar zeker ook bij de jonge tafelgasten. Het perfecte recept voor een makkelijke maaltijd!
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 20 minutenmin
Totale Tijd 30 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Mexicaans
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
Tomatensaus
1teenknoflookgrof gehakt
½rode peper
400gramtomatenblokjes
½theelepelsuiker
¼theelepelzout
½theelepelgerookt paprikapoeder
¼theelepelgemalen komijngemalen
15gramplatte peterselie(of koriander als je dat lekker vind)
Nacho ovenschotel
1eetlepel zonnebloemolie
1uigesnipperd
1teentjeknoflookuitgeperst
300gramrundergehakt
2theelepelstaco kruidenmild
250mlrunderbouillon
125gramzure room
60gramgeraspte kaas
200gramnacho chipsmet kaassmaak is erg lekker
60gram geraspte kaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Tomatensaus
Doe alle ingrediënten in de foodprocessor en puls tot hij de goed fijn is en alles is gemengd.
1 teen knoflook, ½ rode peper, 400 gram tomatenblokjes, ½ theelepel suiker, ¼ theelepel zout, ½ theelepel gerookt paprikapoeder, ¼ theelepel gemalen komijn, 15 gram platte peterselie
Nacho ovenschotel
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schenk de olie in de koekenpan en bak de uitjes 2 minuten.
1 eetlepel zonnebloemolie, 1 ui
Voeg dan de knoflook en het gehakt toe en rul tot het bruin is.
1 teentje knoflook, 300 gram rundergehakt
Voeg de taco kruiden en de salsa toe.
2 theelepels taco kruiden
Laat 5 minuten sudderen.
Zet het vuur uit en voeg de zure room, bouillon en de kaas toe.
Verkruimel een handje nacho's en bedek de bodem van de ovenschaal met de kruimels. (Het hoeft niet heel fijn te zijn).
200 gram nacho chips
Verdeel het gehakt mengsel over de kruimels
Dek af met de nacho's, die je verdeelt over het oppervlak.
Strooi de kaas over de nacho's.
60 gram geraspte kaas
Zet de schaal 20 minuten in de oven.
Serveer meteen. Lekker met rijst en een groene salade.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Rode peper:
Voor een klein beetje pit. Niet te veel, want de kinderen eten mee. Daarom haal ik de zaden eruit.
Zijn er personen die absoluut niet van enige vorm van pit houden laat het pepertje weg.
Meer pit? Voeg dan wat fijngesneden jalapeño pepers toe.
3. Nacho’s: Meestal gebruik ik naturel of met kaas smaak voor deze ovenschotel.4. Taco kruiden: Wordt ook wel Tex Mex Kruidenmix genoemd.5. Rundergehakt: Je kunt ook kiezen voor half-om-half, kip of lamsgehakt. Liever geen vlees? Vervang het gehakt door bonen en de runderbouillon door groentebouillon6. Runderbouillon: Om de ovenschotel lekker veel smaak te geven. Het allerlekkerste is zelfgemaakte runderbouillon. Heb je dat echt niet, dan gebruik je bouillon van een blokje.7. Meer groente? Voeg aan de tomatensaus kleingesneden blokjes wortel, courgette of prei toe.8. Oven - Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 180 °C. Bij een heteluchtoven is 160 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.9. BewarenDe nacho ovenschotel met gekruid gehakt en kaas is net uit de oven het allerlekkerste. Wil je hem toch bewaren? Koel hem dan snel terug. Let op door het bewaren zal de krokantheid van de chips minder worden (maar de smaak is nog steeds erg lekker)
Koelkast: Dek de ovenschotel af en bewaar tot maximaal 2 dagen in de koelkast.
Diepvries: Wikkel twee lagen plasticfolie om de ovenschaal en bewaar tot maximaal 1 maand in de diepvries. Laat ontdooien in de koelkast.
Opwarmen: Laat de schaal een halfuurtje opwarmen bij kamertemperatuur. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en bak 20 minuten bij 160 °C of tot hij warm is.