Uit het boek het allerlekkerste comfort food van Janneke Vreugdenhil, Chocolade puddinkjes met vloeibaar hart, Superlekker. de harde buitenkant met de zachte gesmolten binnenkant. Met een vleugje kardemom.
Voorbereiding 12 minutenmin
Kook Tijd 8 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Gang Nagerecht
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
200gramchocola, puurten minste 70 % cacao
120gramroomboterongezouten
2kardemom peulen
60gramsuiker
40grambloem
4eieren maat L
⅛theelepelzout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Vet 4 kopjes in met boter en zet ze klaar op een bakplaat.
Hak de chocolade in stukjes en doe samen met de roomboter in een pan. Laat op heel zacht vuur smelten. Zet het vuur uit en laat 5 minuten afkoelen.
Met een vijzel breek je de kardemom peulen.
Haal de velletjes weg en voeg 1 eetlepel suiker toe.
Wrijf met de vijzel 1 minuut over het suiker kardemom mengsel zodat de geuren goed vrij komen.
Schep de rest van de suiker bij het kardemom mengsel en mix het goed.
Roer de kardemomsuiker door de chocolade.
Schep de bloem door de chocolade.
Breek de eieren en mix die stuk voor stuk door het chocolade mengsel. Voeg het volgende ei pas toe, wanneer het eerste volledig is opgenomen.
Besprenkel een snufje zout op de chocolade en meng alles goed.
Verdeel het beslag over de kopjes en bak ze 8 minuten in de oven.
Laat ze 5 minuten tot rust komen en serveer ze (de kern is dan nog een beetje vloeibaar).