Zoete en luchtige mousse geserveerd in glaasjes. Deze glazen met witte chocolade met mascarpone en aardbeien mousse zijn een heerlijk toetje. Eerst vulde ik het glas voor de helft met een fruitige aardbeienmousse. Daarna worden ze verder afgevuld met een romige, rijke witte chocolademousse en tot slot een aardbeienglazuur! Dit is een lief en elegant dessert en iedereen vindt het lekker!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Aardbeienmousse
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water, zodat hij zacht wordt. Gebruik je gelatinepoeder, doe dan 1 eetlepel water in een kommetje en strooi de poeder erop en laat 5 minuten staan.
3 blaadjes gelatine
Verwarm de aardbeiensaus in een pannetje (zitten er pitjes in dan kun je hem eerst zeven om hem nog lekkerder te maken) en zet het vuur uit.
250 ml aardbeiensaus
Roer de uitgeknepen gelatine en het citroensap erdoor tot alles is opgelost.
1 eetlepel citroensap
Laat 10 minuten afkoelen.
In een schaal meng je de slagroom, mascarpone en suiker tot yoghurt dikte.
Voeg de afgekoelde aardbeien gelei toe aan het room mengsel en meng met een spatel goed door.
Verdeel de mousse over de glaasjes of schaaltjes, zodat ze tot halverwege zijn gevuld en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Witte chocolademousse
Hang een kom boven kokend water. De onderzijde van de schaal mag het water niet raken.
300 ml witte chocolade
Breek de witte chocola in kleine stukjes en laat smelten in de kom. Zo smelt je de chocola au bain-Marie.
Doe ondertussen de slagroom, mascarpone en vanille in een kom en klop tot het de dikte van yoghurt heeft.
500 ml slagroom, 1 theelepel vanille extract, 125 gram mascarpone
Laat de witte chocolade 15 minuten afkoelen en voeg toe aan het roommengsel.
Meng alles met een spatel goed door elkaar.
Haal de aardbeien mousse uit de koeling en verdeel de witte chocolademousse over de glaasjes, tot ongeveer ½ cm onder de rand.
Zet de mousse weer terug in de koeling en laat minimaal 2 uur opstijven.
Aardbeien gelei
Week de gelatine 5 minuten in koud water, zodat hij zacht wordt.
1 blaadje gelatine
Verwarm de aardbeiensaus in een pannetje, zet het vuur uit.
125 ml aardbeiensaus
Bevat de saus pitjes, zeef die er nu uit.
Meng de uitgeknepen gelatine door de saus.
Laat 10 minuten staan tot de saus afgekoeld is.
Haal de mousse uit de koeling en schenk de gelei over de mousse.
Zet alles weer terug in de koeling en laat minimaal 2 uur opstijven.
NOTITIES
1.- Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. - AardbeiensausEen zoete dessertsaus. Gebruik het voor de aardbeienmousse en het glazuur. Je kunt het zelf maken. Ik heb een geweldig recept voor zelfgemaakte aardbeiensaus. Zorg ervoor dat je de saus bij gebruik pureert en zeef, of koop saus in de supermarkt.3. - GelatineJe kunt het als vellen of als gelatinepoeder kopen. Begin met het zacht maken van de gelatine in water. En dan moet je het oplossen in een hete vloeistof. Voor het resultaat maakt het niet uit welke soort gelatine je gebruikt.4. - Witte chocoladeDit wordt gebruikt voor de witte chocolademousse. Het is zoet en boterachtig. Gebruik een goede kwaliteit, daarom bevat het te veel vet.5. - Bewaren
Koelkast - Dek af met folie en bewaar in de koelkast. Eet binnen twee dagen.
Invriezen - Ja, je kunt witte chocolade en aardbeienmousse invriezen. Dek het af en doe het in een container. Bewaar het maximaal een maand. En dan heb je twee keuzes. Eet het terwijl het bevroren is (en je hebt aardbeien- en witte chocolademousse-ijs, dat is zo heerlijk). Of laat het ontdooien in de koelkast. In het laatste geval zal de structuur van de mousses iets anders zijn (het wordt een beetje korrelig). Vries het niet opnieuw in.
6 - VoedingswaardenDe voedingswaarde wordt weergegeven per portie.