Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip spiesjes met cashewnoten saus
Andréa
Malse kip spiesjes in een romige, zoete cashewnoten saus. Geserveerd in een borrelglaasje dus een heerlijk hapje om uit de hand te eten.
Voorbereiding
40
minuten
min
Kook Tijd
10
minuten
min
Totale Tijd
50
minuten
min
Gang
Hapjes en Snacks, Hoofdgerecht
Wereldkeuken
Aziatisch
Hoeveelheid
20
hapjes
Apparatuur
koekenpan 26 cm
Keukenmachine met mes
Ingrediënten
Kip saté
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
theelepel
gember siroop
▢
1
eetlepel
sinaasappelsap
▢
2
eetlepels
sojasaus
▢
1
eetlepel
sesamolie
▢
300
gram
kipfilet
Cashewnoten saus
▢
150
gram
cashewnoten
▢
3
eetlepels
bruine suiker
▢
2
eetlepels
soja saus
Ketjap Manis
▢
400
ml
melk
▢
mespuntje
sambal
optioneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Kip saté
Maak een marinade van de knoflook, gembersaus, sinaasappelsap, sojasaus en sesamolie.
Snij de kipfilet in kleine blokjes en laat ze tenminste 30 minuten marineren.
Rijg ze aan een saté prikker.
Bak ze af in de koekenpan (of grill pan als je die hebt).
Cashewnoten saus
Maal de cashewnoten fijn.
Meng de gemalen noten met de bruine suiker, sojasaus en melk en breng langzaam aan de kook, terwijl je roert.
Laat de cashewnoten saus indikken.
Voeg naar smaak sambal toe.
Doe 2 eetlepels saus onderin een glaasje.
Steek het kip spiesjes erin.
Serveer meteen.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen