Komkommerrondjes met kruiden roomkaas en tomaat: Fris, romig en heel erg geschikt om te maken voor grote groepen. Een heel luchtig hapje waar de roomkaas, de komkommer net dat beetje pit geeft en de tomaat een mooi effect.
Kook Tijd 25 minutenmin
Totale Tijd 25 minutenmin
Gang Hapjes en Snacks
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 20hapjes
Ingrediënten
Kruidenroomkaas
200gramroomkaas kamertemperatuur
½theelepeloregano gedroogd
½theelepelpeterseliegedroogd
½teentje knoflook
1druppeltje citroensap
⅛theelepelzout
⅛theelepelpeper
Komkommer hapjes
1komkommer
100gramcherry tomaten
10gram peterselie vers, fijngesneden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Kruidenroomkaas
Doe de roomkaas in een schaal.
Voeg de oregano en gedroogde peterselie toe.
Knijp het halve teentje knoflook boven de roomkaas uit en voeg ook het citroensap toe.
Meng 2 minuten met de handmixer goed door, zodat het een luchtig geheel wordt.
Breng op smaak met zout en peper.
Doe de roomkaas over in een spuitzak met kartelmond.
Komkommer hapjes
Was de komkommer goed en haal met een zesteur lange slierten van de buitenzijde van de komkommer zodat je een mooi relief krijgt.
Snij de komkommer in plakjes van ongeveer 3 mm dikte.
Spuit met de spuitzak met roomkaas een mooie toef op de komkommer.
Halveer de cherry tomaten en leg een halve tomaat op elke toef roomkaas.