Thee eieren zijn eieren die eerst gekookt worden en vervolgens in smaakmakers worden geweekt. Deze keer in thee met allerlei Oosterse kruiden. Dat geeft een mooi effect en lekkere smaak.
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 2 uuruur30 minutenmin
Totale tijd 2 uuruur40 minutenmin
Gang Hapjes en Snacks
Keuken Aziatisch
Porties 32hapjes
calorieën 16kcal
Ingrediënten
8eieren
2eetlepelsthee Earl Grey of een andere zwarte thee
1steranijs
1theelepelsesamolie
2eetlepelszoute sojasaus
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Kook de eieren hard en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Sla met de achterkant van de lepel sterren in de schil (over de hele schil).
Leg de eieren terug in een pan met water (zodat ze onderstaan).
Voeg aan het water de thee, anijs, sesamolie en sojasaus toe.
Breng aan de kook en laat 2 uur sudderen.
Zet het vuur uit en laat de eieren afkoelen naar kamertemperatuur.
Haal de eieren uit de pan en laat ze afkoelen.
Pel de eieren, halveer ze en snij elke helft in vieren.