Romig, vol van smaak en makkelijk te maken: Zebra’s oftewel roggebrood sandwiches. Lekker om mee te nemen als hapje of te serveren bij een high tea. Gevuld met zalm roomkaas en komkommer roomkaas.
Kook Tijd 20 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Hoeveelheid 16hapjes
Ingrediënten
12plakjesroggebrood
200gramroomkaas
50gramgerookte zalm
1theelepeldille vers, fijngehakt
2theelepelsmayonaise
¼komkommer
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Hak de gerookte zalm fijn.
Schil de komkommer en snijdt de komkommer in dunne reepjes van ongeveer 1-2 cm lang.
Halveer de roomkaas.
Meng de eerste helft van de roomkaas met de gerookte zalm en dille.
Meng de andere helft van de roomkaas met de mayonaise en de reepjes komkommer.
Verwijder van het roggebrood de buitenste rand.
Leg een plakje roggebrood voor je en besmeer die met de helft van het zalm roomkaas mengsel.
Leg daar een tweede plakje op en snijdt in vieren.
Herhaal dit voor de rest van de zalm roomkaas.
Leg een plakje roggebrood voor je en verdeel de helft van het komkommer mengsel op het brood.
Leg er een tweede plak op en verdeel in vieren.
Herhaal dit voor de rest van het komkommer mengsel.