Zachte broodjes zijn heerlijk voor het ontbijt. Met dit recept bak je ze makkelijk zelf en je weet precies wat er in gaat. En het hele huis ruikt lekker!
Bereidingstijd 15 minutenmin
rijs tijd 3 uuruur30 minutenmin
Totale tijd 3 uuruur45 minutenmin
Porties 12broodjes
calorieën 200kcal
Equipment
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
500grambloem
30gramhoning
40gramboter + om te bestrijken
10gramzout
5gramgist instant
25grammelkpoeder geen koffiemelkpoeder
1ei maat S
230gramwater lauwwarm
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Broodbakmachine
Doe de ingrediënten in de broodbakmachine, zoals is voorgeschreven door de fabrikant (dus in mijn geval eerst alle vloeibare ingredienten en vervolgens alle droge ingrediënten).
Laat de broodbakmachine het deeg voorkneden en de 1e rijs uitvoeren. Ga verder met de instructie na de eerste rijs
Of met de hand / mixer
Meng alles goed door tot je een elastisch deeg krijgt (dat duurt wel 15 minuten kneden / mixen).
Laat het dan 1 uur bij kamertemperatuur rijzen onder een keukendoek of plastic folie.
Na de eerste rijs
Verdeel het deeg in twaalven.
Bol de broodjes op en leg ze op de bakplaat. Laat ze 20 minuten afgedekt liggen.
Bol ze dan nogmaals op en laat ze 1 uur rijzen.
Laat na 45 minuten de oven voorverwarmen naar 200 graden Celsius.
Smeer de broodjes in met gesmolten boter.
Zet ze in de oven gedurende 15 minuten of tot de broodjes goudbruin zijn.
Haal ze uit de oven en smeer ze nogmaals in met gesmolten boter.
NOTES
Wil je het volgens Joans recept uitvoeren, dan vervang je de honing door 30 gram oerzoet en de boter door plantaardige margarine
Door de broodbakmachine goed te programmeren, kun je het deeg 's ochtends al klaar hebben. Dan eet je lekkere verse broodjes met het ontbijt.