Een torentje van gerookte zalm en geitenkaas. Dit is een receptje dat restaurant waardig is. Hier wordt je zo blij van. De gerookte zalm op smaak gebracht met een sjalotje, de komkommer met een heerlijke mosterd-honing dressing en de topping is een geitenkaas mousse. Romig, zout en met veel liefde bereidt!
Doe de rucola in de blender en laat hem even pulseren.
25 gram rucola
Voeg de olijfolie toe en draai net zolang tot alles goed is gemengd.
100 ml olijfolie
Verdeel komkommer schijfjes in een rechte lijn over het bord
Zet vervolgens een bakring in het midden van de komkommer.
Vul met de ¼ e deel van het zalmmengsel. Druk aan met de bolle kant van de lepel. Schep daar ¼ e deel van het geitenkaasmengsel op. Maak de ring schoon en herhaal.
Besprenkel het geheel met de rucola dressing.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. Komkommer - De komkommer wordt geschild en de zaadlijsten verwijderd. Anders wordt het door de zaden te vochtig op het bord. Hierdoor is het ook goed voor te bereiden.3. Bewaren
Koelkast - Schep de komkommer op het bord en maak het torentje van geitenkaas en gerookte zalm. Dit kun je tot 1 dag afgedekt bewaren in de koeling. Maak de rucola dressing en bewaar die tot 1 dag bij kamertemperatuur. Besprenkel het torentje net voor het serveren met de olie.
Diepvries - Dit voorgerecht kun je niet invriezen.
4. De gemiddelde voedingswaarde is weergegeven per voorgerecht. De waardes zijn te hoog omdat je niet alle honing mosterd marinade opeet en niet alle rucola olie gebruikt.