Luxe wentelteefjes, lekker voor een brunch, en op smaak gebracht met sinaasappel, Cointreau en heerlijke kruiden. Hier krijg je geen genoeg van!
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 5 minutenmin
Totale Tijd 10 minutenmin
Gang Lunch
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
2eieren maat L
1sinaasappel rasp en sap
1theelepelcointreau
1eetlepellichtbruine basterdsuiker
½theelepelkaneel
2eetlepelsboter
4sneeën rozijnenbrood
1eetlepelhoningoptioneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Meng de eieren met het sap van de sinaasappel, de Cointreau, suiker en kaneel en klop goed door.
Smelt de boter in een koekenpan op middelmatig hitte.
Leg een snee rozijnenbrood in het eiermengsel en draai om en laat ook de andere zijde kort weken in het eimengsel.
Bak het brood aan beide zijden in de boter (ongeveer 1 minuut per kant), het is klaar als het goudbruin van kleur is.
Giet een beetje honing over het wentelteefje en bestrooi met sinaasappel rasp.
Herhaal voor alle sneeën krentenbrood.
Dien meteen op.
NOTITIES
Wanneer je niet meteen kunt opdienen bak je de wentelteefjes vooraf, maar giet je er nog geen honing en sinaasappel op. Hou ze warm in een oven van 100 graden Celsius tot je ze opdient.
Zorg dat je het brood minimaal 1 minuut aan elke zijde laat weken en ook even uit laat lekken. Zo krijg je de lekkerste wentelteefjes die goed gevuld zijn met ei, maar niet te.
Eten er kinderen mee laat dan de Cointreau vervallen.
Vervang de cointreau door Grand Marnier. Ook bijzonder is Licor43.