Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige broccoli cappuccino
Andréa
Dit recept voor romige broccoli cappuccino is een lekker voorgerecht voor een kerst diner. Gemaakt van verse groenten en een zelfgemaakte groentebouillon.
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Porties
4
personen
calorieën
170
kcal
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
boter
▢
1
ui
klein
▢
1
liter
groentebouillon
▢
500
gram
broccoli
schoongemaakt en in roosjes verdeeld
▢
1
theelepel
zout
naar smaak
▢
⅛
theelepel
peper
▢
100
ml
slagroom
▢
⅛
theelepel
nootmuskaat
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Smelt de boter in de soeppan.
Snipper het uitje fijn en bak het op laag vuur in ongeveer 4 minuten glazig.
Voeg de groentebouillon en broccoli toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten sudderen.
Klop ondertussen de slagroom tot yoghurt dikte.
Pureer de broccoli soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
Schenk de soep in een mooi glas. Schep daarop een grote lepel slagroom.
Rasp wat nootmuskaat erover voor een extra smaaktint.
NOTES
Zet alles op je lijst
Zorg ervoor dat de slagroom zo koud mogelijk is. Dan klopt hij makkelijker stijf.
Broccoli is een zachte groente en daardoor is zeven na het pureren niet nodig.
Rasp wat verse nootmuskaat op de cappuccino voor een final touch.
Have you tried this recipe?
Show
@byAndreaJanssen
or tag
#byAndreajanssen