De romige bier kaas saus, warm geserveerd. Daar dip je een lekker stukje brood of groenten in. Het bier geeft een heerlijk aroma aan deze dip. Lekker als fondue of borrelhapje!
Voorbereiding 15 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 25 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
kom en pan (au-bain-marie)
Ingrediënten
1heel brood
1teentje knoflook uitgeperst
200gramboursin
200gramroomkaas
100gramkaas belegen, geraspt
100mLbier wit of alcohol-vrij bier
50gramspekreepjes uitgebakken
5druppels Worcestershire saus
2druppels tabasco
5takjes peterselie fijngehakt
stengels groenten zoals wortels bleekselderij en komkommer
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Hol het brood uit. Snij de uitgeholde brood vulling in blokjes en doe in een mandje.
Zet een pan met water op het vuur. Hang daar een kom in, die boven het water hangt (au-bain-marie).
Doe in de kom het uitgeperste teentje knoflook kruiden knoflook kaas, roomkaas, geraspte belegen kaas en het bier.
Terwijl je de fondue verwarmt, roer je in de kaas saus.
Wanneer deze heet is roer je de spekreepjes, Worcestershire saus en tabasco erdoor.
Schenk in het uitgeholde brood en bestrooi met peterselie.