Heb je deze Kerst een eenvoudig maar smakelijk recept nodig voor de kinderen? Probeer dan de Heldere Kerst Bouillon met Kaas Kerststerren. Deze heerlijke soep is gemakkelijk te maken en is leuk om te bereiden tijdens de feestdagen van Kerstmis.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C of 180 °C
Bekleedt een bakplaat met bakpapier.
Met een koekjesuitsteker steek je de kerststerren uit het bladerdeeg en elke kerstster leg je op het bakpapier. Ga door tot al het bladerdeeg op is.
5 blaadjes bladerdeeg
Bestrijk de sterren met het ei.
1 ei
Verdeel wat kaas over het bladerdeeg.
50 gram geraspte kaas
Bestrooi met wat zout.
⅛ theelepel grof zeezout
Bak in ongeveer 10 minuten af in de oven (tot ze goudbruin zijn).
Verwarm de groentebouillon en breng op smaak met zout en peper.
1 liter groentebouillon
Schep wat soep in een kom en bestrooi met de peterselie. Serveer met de kaassterren.
5 stengels platte peterselie
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Heb je bouillon over? Gebruik je die als basis voor een van de andere soepen of je vriest het restant (na afkoelen naar kamertemperatuur) in. Hij is dan maximaal 2 maanden houdbaar.3. Zout - Omdat je voor de kinderen een bouillon maakt, gebruik je ongeveer één theelepel zout per liter bouillon. Normaal gesproken gebruik je als richtlijn één theelepel zout per 500 ml.4. VoorbereidenWil je je diner zoveel mogelijk voorbereiden? Maak je de kerststerren en bak ze 5 minuten voor in de oven bij 200 °C. Wanneer je klaar bent om de soep te serveren verwarm je ze nog 5 minuten in de oven bij 160 °C.5. BewarenKerststerren
Kamertemperatuur - De kerststerren worden zacht en zijn het lekkerste als ze meteen worden opgegeten. Heb je er toch nog wat over? Bewaar ze in een luchtdichte doos en verwarm ze even in de Airfryer of oven zodat ze weer krokant worden.
Bouillon (alleen als de bouillon niet opnieuw is verwarmd, anders kun je hem niet nog eens bewaren).
Koelkast - Laat de bouillon snel afkoelen en bewaar hem afgedekt tot twee dagen in de koelkast.
Invriezen - Laat de bouillon snel afkoelen en schenk in een diepvriesdoos of zak. Zorg dat je voldoende ruimte vrijlaat, want de bouillon zet bij het invriezen uit. Op deze manier is de groentebouillon wel drie maanden houdbaar. Laat de bouillon ontdooien in de koelkast.
Opwarmen - Verwarm de bouillon op middelhoog vuur tot hij warm is (maar niet kookt).
8. - De weergegeven voedingswaarde is voor een kopje heldere kerstbouillon met kaas kerststerren.