Een kleine, maar fijne amuse zalm met rucola olie. Daarbij heerlijke smaakmakers als wasabi en sesamzaadjes. Verrassend en een echte smaakbeleving. Dit is een echte topper!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Doe de rucola in de blender en maal fijn.
50 gram rucola
Giet de olijfolie erbij en pureer net zo lang tot je de juiste structuur hebt. Het moet een dunne saus zijn. Vind je deze rucola olie te dik, dan gebruik je gewoon nog wat extra olie om te verdunnen.
100 ml olijfolie
Snij de gerookte zalm heel fijn.
100 gram gerookte zalmfilet
Snij de zilveruitjes in hele dunne plakjes (bijna doorzichtig).
3 zilveruitjes
Doe onderin het schaaltje / amuse lepel de rucola olie.
Leg op 1 helft een eetlepel gerookte zalm.
Spuit daar een klein toefje wasabi naast.
1 theelepel wasabi pasta
Breek het toastje in tweeën en steek het achter de zalm.
4 Melba toastjes
Verdeel wat ui schijfjes over de zalm.
Besprenkel met sesamzaadjes.
1 eetlepel sesamzaadjes
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Wasabi - Hou je van lekker pittig, gebruik je pure wasabi. Maar mochten er kinderen mee eten, dan kun je de wasabi ook één op één verdunnen met mayonaise.3. Rucola - Doe eerst de rucola olie op de amuse en daarna pas de zalm, om de smaken beter te mengen.4. BewarenJe maakt gebruik van kort houdbare producten, dus maak dit gerecht net voor het kerstdiner en niet eerder.5. De weergegeven voedingswaarde is per amuse. Let wel, je gebruikt niet alle rucola olie, dus deze zullen in werkelijkheid lager zijn.