Een heerlijk licht en zelf gemaakt doperwtjes soepje, gevuld met rivierkreeftjes en een paar druppels heerlijke olijfolie. Een heerlijk smakelijk voorgerechtje.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 25 minutenmin
Totale Tijd 35 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
staafmixer
Ingrediënten
1sjalotje
1eetlepelboter
400gramdoperwten
1litergroentenbouillon
4eetlepelsrivierkreeftjes
olijfolie extra vierge
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Snipper het sjalotje heel fijn.
Smelt de boter op laag vuur in een pan en voeg het sjalotje toe.
Fruit het uitje aan (ongeveer 3 minuten).
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en voeg de doperwtjes toe.
Laat 25 minuten koken tot de doperwtjes zacht zijn.
Pureer de soep met de staafmixer en zeef.
Verwarm de soep nog even tot hij goed warm is.
Breng op smaak met zout en peper.
Schenk in de kommetjes en doe er 1 eetlepel rivierkreeftjes bij.
Sprenkel een paar druppels goede olijfolie in de soep