Dorstlessend, neutraliserend, verfrissend. Dit spoom recept voor een Kerst scroppino bevat dat allemaal. Zelfgemaakt limoensorbetijs op smaak gebracht met wodka, prosecco en limoen.
Kook Tijd 10 minutenmin
Vriestijd 3 uuruur
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
Diepvriesdoos
Ingrediënten
Limoenijs
750mLwater
300gramsuiker
100mllimoensap
Scroppino
4bolletjes Limoenijs
60mlwodka
750ml prosecco
1limoen rasp
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Limoenijs
Verwarm het water en los de suiker erin op.
Meng het limoensap erdoor.
Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Schenk in een diepvriesdoos en zet 1 uur in de diepvries.
Meng met een vork alles goed door en zet weer terug.
Herhaal dit nog twee keer, zodat er mooie ijskristallen ontstaan.
Scroppino
Schep een bolletje ijs per glas.
Schenk daar 1 eetlepel wodka bij en vul aan met de prosecco.
Strooi er wat limoenrasp over en serveer meteen.
NOTITIES
Serveer de scroppino zo koud mogelijk. Zet voor dat je deze cocktail maakt de glazen in de koeling.
Het ijs is een sorbet ijs en lactose en gluten vrij.
Eten er kinderen, zwangeren of mensen die geen alcohol willen drinken mee, schenk dan Dubbelfriss in het glas samen met het limoenijs. Zo kunnen ze gewoon meedoen.