Voor het kerstmenu maakte ik dit heerlijke aardappel gratin recept, de lekkere slanke versie. Zonder slagroom en daarom lekker licht en in mooie één persoons vormpjes. Feestelijk toch!
Voorbereiding 15 minutenmin
Kook Tijd 30 minutenmin
Totale Tijd 45 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
4 ramekins of ovenschaaltjes
Rasp
kwastje
Ingrediënten
8eetlepelskruidenoliemet Italiaanse kruiden: rozemarijn, tijm of oregano
4aardappels vastkokend en biologisch
75gramkaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Bestrijk de binnenkant van de ramekin dun met olie.
Schaaf de aardappels in dunne schijven.
Leg de aardappelschijfjes in een rondje in de schaal.
Bestrijk de bovenzijde met de kruidenolie en besprenkel de aardappels met het restant olie.
Rasp de kaas en verdeel de kaas over de aardappels.
Zet 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Wanneer de kaas te snel verkleurt, dek je de ramekins af met aluminiumfolie.