Pancakes met Stoofpeertjes, als liefhebber van een lekker ontbijt en brunch recept, een nieuwe combinatie waar je blij van wordt: pancakes geserveerd met vanille stoofperen en een heerlijke siroop.
Voorbereiding 15 minutenmin
Kook Tijd 20 minutenmin
Totale Tijd 35 minutenmin
Gang Lunch Recept, Ontbijt
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
Vanille Stoofpeertjes
500mlProsecco
2eetlepelshoning
1theelepelvanille-extract
200gramsuiker
500mlwater
4stoofperengeschild
1kaneelstokje
1cmverse gemberin plakjes gesneden
Pancakes
125grambloem
½theelepelzout
1eetlepelsuiker
1theelepelbakpoeder
2eetlepelsolie
250mlmelk
1eimaat L
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Vanille Stoofperen
Meng in een pannetje de prosecco, honing, suiker, vanille-extract en water. Voeg de stoofperen, kaneelstokje en gember toe.
500 ml Prosecco, 2 eetlepels honing, 1 theelepel vanille-extract, 200 gram suiker, 500 ml water, 4 stoofperen, 1 kaneelstokje, 1 cm verse gember
Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen tot de stoofperen zacht zijn.
Haal de peren uit het sap, verwijder de pitjes en snijd ze in kleine blokjes.
Laat het vocht verder inkoken tot ongeveer 100 ml siroop.
In een andere kom giet je melk, ei en olie en meng dit goed door.
2 eetlepels olie, 250 ml melk, 1 ei
Voeg de vaste ingrediënten toe aan de vloeibare en mix met een garde tot een beslag.
Verhit een koekenpan met olie en giet 2-3 eetlepels beslag per pancake in de pan.
Bak tot belletjes verschijnen en de bovenzijde steviger wordt, draai dan om en bak nog 2 minuten.
Serveer de warme pancakes met de vanille stoofperen en de siroop.
NOTITIES
1. Stoofperen:
Gebruik stevige, rijpe peren voor de lekkerste smaak.
Ik maak stoofperen vaak van Gieser Wildeman peren (oftewel de echte stoofperen), maar het is zeker geen must. Je kunt elke peer die stevig is (bijvoorbeeld ook een Conference) stoven. Een stoofpeer uit de hand eten is trouwens geen aanrader. Ze zijn hard en droog, niet lekker en pas na lang stoven eetbaar.
2. Warm houden: Wil je ze niet meteen serveren of zet je graag alles tegelijk op tafel, dan kun je de pancakes warm houden op een bakplaat in de oven bij 100 °C. Stapel ze niet, maar leg ze naast elkaar op de bakplaat, anders druk je ze in.3. Bewaren Laat alles goed afkoelen voor je het bewaart.
Koelkast:
Wrap de pancakes in plasticfolie of bewaar ze in een luchtdicht afgesloten doos, zoveel als mogelijk naast elkaar (je wilt ze luchtig houden en niet laten inzakken).
De stoofperen en het sap kun je tot maximaal drie dagen bewaren in een luchtdichte bewaardoos.
Diepvries (alleen pancakes): Leg ze op een bakplaat naast elkaar en laat ze 30 minuten invriezen. Haal ze van de bakplaat en stop ze in een diepvrieszak of doos. Bevroren pancakes hoeven niet voor het opwarmen ontdooit te worden.
Opwarmen van de pancakes (),
Magnetron: Doe ze in de magnetron en verwarm voor 20 seconde voor 1 pancake tot 1 minuut voor 5 pancakes.
Oven: Leg de pancakes naast elkaar op de bakplaat en bedek met aluminiumfolie. Bak 10 minuten bij 180 °C.
In de pan: Bak de pancakes naast elkaar in de pan voor ongeveer 5 minuten aan beide zijden tot ze warm van binnen zijn.