Italiaans comfort food! Heerlijk mals Italiaans Kalfsvlees uit de oven met Salie, Parmaham, geroosterde groenten en cheesy Mozzarella. Dat maakt van een traditionele Italiaanse Saltimbocca een heerlijke open variant met een luxe gevoel, een fijne textuur en bomvol smaken.
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2personen
calorieën 432kcal
Equipment
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Verhit de boter met olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur het kalfsvlees aan elke kant 1 tot 2 minuten tot het goudbruin is. Haal uit de pan en snij in tweeën.
2 eetlepels roomboter, 2 eetlepels olijfolie
Bak in een grillpan de courgette, aubergine en de tomaten plakken om en om, tot ze grill strepen hebben. Haal uit de pan en leg op een bord.
Leg voor je een stukje kalfsschnitzel, daarop een plak aubergine, courgette, tomaat, mozzarella, salie en parmaham.
4 plakken mozzarella, 2 plakken parmaham, salie
Stapel hierop het tweede stukje schnitzel, de courgette, tomaat en mozzarella.
Steek het torentje met een prikker vast en zet de open Saltimbocca in een ovenschaal.
Bak de Italiaanse kalfsschnitzel 10 tot 15 minuten in de oven.
NOTES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop:2. - KalfsschnitzelHeerlijk mals vlees, dun gesneden. Kalfsschnitzel is afkomstig van de bil van het kalf, en het is een mooi egaal lapje vlees, met een fijne structuur en zachte smaak.3. - Geroosterde groentenIn dit recept is aubergine, tomaat en courgette gebruikt, maar je kunt naar hartenlust variëren en groenten weglaten (of toevoegen, denk aan paprika).4. - Oven Dit recept wordt in de oven gebakken bij 200 °C bij onder- en bovenwarmte. Door deze stand te gebruiken droogt het vlees minder uit. Je kunt ook de hete lucht stand gebruiken, verwarm de oven dan naar 180 °C.5. - BewarenOpen saltimbocca kun je niet bewaren. Mocht je een restje overhebben, dan kun je het vlees apart bewaren in een afgesloten doos in de koelkast (2 dagen) of tot 2 maanden in de diepvries.6. - VoedingswaardeDe weergegeven voedingswaarde is per saltimbocca.