Chocolade en brood geeft een heerlijke combinatie. Lekker warm met gesmolten boter, dan heb je een heerlijke snack. De romige witte chocolade geeft een knapperige bite.
Voorbereiding 15 minutenmin
Kook Tijd 40 minutenmin
rijstijd 2 uuruur30 minutenmin
Totale Tijd 3 uuruur25 minutenmin
Hoeveelheid 8plakken
Ingrediënten
5gramdroge gist
250mlwater lauw
340grambloem
30gramcacao
1theelepelspeculaaskruiden
⅛theelepelzout
30grambruine suiker
80gramwitte chocolade grof gehakt
25gramboter kamertemperatuur
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Los de gist op met 1 theelepel suiker in het lauwwarme water.
Laat 5 minuten staan. (Wanneer er belletjes ontstaan is de gist goed, anders dien je nieuwe gist te gebruiken).
Meng het meel met de cacao, kaneel, zout en bruine suiker in een kom.
Schenk de gist erbij en start met kneden. Wanneer het een samenhangend deeg wordt, stort je het vanuit de kom op een bebloemd werkblad.
Ga verder met kneden tot je een elastisch en soepel deeg hebt (ongeveer 10 tot 15 minuten)
Vet een schaal in met olie en leg het deeg erin. Draai een keer om en bedek de schaal met een vochtige theedoek. Dek die af met een plastic folie en zet het deeg op een warme plaats.
Laat 1 uur rijzen.
Stort het deeg op het bebloemde werkblad en druk de lucht eruit.
Druk uit tot een platte lap en verdeel de chocolade erover. Kneed het deeg licht door, zodat de chocola goed verdeeld is. Laat 20 minuten rusten.
Vorm een halve bol vorm van het deeg (zie de foto) en leg op een bakplaat.
Dek af met een ingevet stuk plastic folie.
Laat 1 uur rijzen op een warme plaats.
Verwarm na 30 minuten de oven voor op 220 graden Celsius.
Na het rijzen schuif je de bakplaat in de oven en bak je het brood 10 minuten. Verlaag dan de temperatuur naar 190 graden Celsius en bak nog 30 minuten.
Haal de vorm uit de oven en bestrijk het brood met gesmolten boter.