Sperziebonen met kruiden paneer. Kook ze tot ze licht knapperig zijn. Daarna bestrooi je ze met zelfgemaakte kruiden paneer. Een recept voor een heerlijk bijgerecht.
Voorbereiding 15 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 25 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
bakplaat
bakpapier
stoommand
Ingrediënten
50grampaneermeel of gedroogd broodkruim
2eetlepelszonnebloemolie
¼theelepelknoflook poeder
snufjeoregano
snufjetijm
zout en peper
500gramsperziebonen
Parmezaanse kaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
In een schaal meng je het paneermeel, zonnebloemolie, kruiden en zout en peper goed door elkaar.
Spreid het paneermeel over de bakplaat en bak ongeveer 3 tot 5 minuten tot de kruiden paneer krokant en bruin is.
Breng een pan water aan de kook en hang een stoommand boven het water.
Leg de sperziebonen in de stoommand en stoom in 3 tot 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
Leg ze op een schaal en strooi de kruiden paneer over de boontjes.