Gekookte aardappels met Peterselie Boter is een lekker, makkelijk en elegante manier om je aardappels te serveren. Bij een heerlijke hele kip uit de slowcooker of klassieke Beef Wellington. Je hebt een beetje boter en lekker veel kruiden nodig voor dit makkelijke bijgerecht!
Schil de aardappels en snij ze in stukken, zodat alle aardappels ongeveer even groot zijn.
1 kg aardappelen
Was ze goed schoon.
Doe de aardappelen in een pan met water, zodat ze 1 cm onder staan.
Breng het water aan de kook en kook de aardappels in 20 minuten gaar. Controleer of ze gaar zijn. Je weet dat ze gaar zijn als je er met een vork inprikt en de vork geen weerstand voelt.
Giet de aardappels af en zet de pan met aardappels nog 20 seconden terug op het vuur (het water dampt er dan uit).
Schep de peterselieboter op de aardappelen en laat 1 minuut staan.
Meng dan de boter goed door de aardappelen, schud ze nog even goed door.
Serveer de aardappelen meteen.
NOTITIES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. - AardappelsGebruik kruimige aardappelen voor het maken van dit recept. Een bintje, Doré of Eigenheimer zijn goede keuzes.3. - KruidenHeerlijke groene kruiden, bieslook en peterselie. Maar je kunt hier naar smaak mee variëren, denk bijvoorbeeld eens aan dille, rozemarijn of tijm (alle drie superlekker in combinatie met gekookte aardappels).4. - Serveren metEen heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld heerlijke hele kip uit de slowcooker of klassieke Beef Wellington.5. - BewarenDit recept voor gekookte aardappels met peterselieboter serveer je meteen. Maar heb je een restje over, dan kun je de gekookte aardappels in schijfjes snijden en de dag erop opbakken in een koekenpan met een klein uitje. Gebakken aardappelen zijn het allerlekkerste van restjes gekookte aardappels!6. - VoedingswaardeVoor het berekenen van de voedingswaarde van dit recept is uitgegaan van 4 personen en dat alle boter wordt opgenomen door de aardappelen. In het echt zal dat laatste niet gebeuren en blijft er nog wat peterselieboter achter in de pan.