Dit zijn de perfecte aardappels uit de oven met Tijm en Knoflook. Want deze aardappels moeten zacht van binnen en krokant van buiten zijn. En perfect gekruid. Dit recept lukt altijd! Een Top-recept dat iedereen lekker vind.
800gramaardappelen kruimig, zoals Bintje, Doré of Eigenheimer
4eetlepelsolijfolie
1bol knoflookbiologisch (voorkeur)
20gramverse tijm
zeezout naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 240 °C of 220 °C.
Zet de bakplaat in de oven, zodat hij goed heet wordt.
Breng een pan met ongeveer vijf cm water aan de kook.
Aardappels voorkoken
Schil de aardappelen en halveer ze.
800 gram aardappelen
Snij elke aardappel vervolgens in partjes (diagonaal snijden), zodat je wedges krijgt.
Kook de aardappelen 10 minuten in kokend water.
Zet na acht minuten een koekenpan met de olijfolie op het vuur en laat goed heet worden.
4 eetlepels olijfolie
Haal de aardappels met een schuimspaan uit het hete water (laat goed uitlekken) en doe ze in de hete pan.
Laat één minuut op hoog vuur bakken en zet dan het vuur uit.
Aardappels bakken in de oven
Haal de bakplaat voorzichtig uit de oven. Verdeel de aardappelpartjes uit de koekenpan over de bakplaat.
Doe de knoflook en de tijm bij de aardappels en meng alles goed door.
1 bol knoflook, 20 gram verse tijm
Zet de bakplaat gedurende 45 minuten in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven en verwijder de knoflook. Leg de knoflook op een bord en druk met een vork de zachte knoflookpulp uit het velletje.
Doe de aardappels en tijm in een schaal en doe er de knoflookpulp en het zeezout bij.
zeezout
Roer alles goed door en serveer!
NOTITIES
1. Wil je aardappels uit de oven met tijm en knoflook maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. Aardappels - kies kruimige aardappels zoals Bintje of Eigenheimer voor het beste resultaat. De aardappels worden dan zacht van binnen en krokant van buiten. Je kunt de aardappelen ook ongeschild in de oven bakken. Daarmee behoudt je natuurlijk nog meer vitamine want die zitten onder de schil en als je bijvoorbeeld een rode aardappel pakt, ziet dat er heel feestelijk uit. Let wel op dat je in dat geval kiest voor een biologische aardappel.3. Tijm - Gebruik verse tijm als je dat kunt aankomen. Lukt dat niet vervang dan door 1 theelepel droge tijm. Hou je niet van tijm of heb je het niet in huis? Dan kun je het ook vervangen door rozemarijn.4. Bewaren - De aardappels zijn al gekookt en een keer in de oven gebakken. Het is niet aan te raden ze nog een keer op te warmen.5. De weergegeven voedingswaarden zijn per persoon er van uitgaande dat je de aardappels met vier personen eet.