Luxe chocolademelk met licor 43 - Er gaat niets boven een warme kop warme chocolademelk op een koude winterdag. Maar wat als je deze klassieke traktatie zou kunnen verheffen tot iets echt luxe? Maak dan deze chocolademelk met Licor 43, een decadente en heerlijke draai aan traditionele warme chocolademelk die zeker indruk zal maken op zelfs de meest veeleisende chocolademelk drinkers.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Schenk onderin de mokken, de licor 43 en het vanille-extract.
2 eetlepels Licor 43, 1 theelepel vanille-extract
Verhit in een pannetje de melk tot hij kookt.
200 ml melk
Zet het vuur uit en meng de chocolade erdoor, zodat hij smelt.
35 gram pure chocolade
Schenk dat in de mokken.
Meng de slagroom met de poedersuiker tot hij stijf is.
100 ml slagroom, 2 theelepels poedersuiker
Spuit een mooie toef op de chocolademelk.
Bestuif met kaneel.
⅛ theelepel gemalen kaneel
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Licor 43 - Ook lekker is warme chocolademelk met jägerbitter, Schrobbeler of (donkere) rum.3. Vanille-extract -
Als je het aan kunt komen gebruik dan natuurlijk vanille-extract. Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf (en dat is veel goedkoper dan zo’n klein flesje uit de winkel en je kunt er heel lang mee doen).
Kun je ook vervangen door een theelepel vanille suiker
4. BewarenDe warme chocolademelk kun je niet bewaren, drink het meteen op!5. De weergegeven voedingswaarde is per mok met luxe chocolademelk met licor 43