Borstplaat hoort zo bij Sinterklaas. Dat mag niet in de recepten gemist worden. En gezien mijn crush met chocolade leek het recept van chocolade borstplaat wel gepast.
Kook Tijd 10 minutenmin
koeltijd 2 uuruur
Totale Tijd 2 uuruur10 minutenmin
Hoeveelheid 14stuks
Apparatuur
borstplaat vorm (of ronde koekjes uitsteekvorm)
Ingrediënten
50gramboter
6eetlepelsslagroom
250gramsuiker
1theelepelvanille-extract
1eetlepelcacao
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Bekleed een bakblik met bakpapier.
Vet je vorm in met boter, zodat de borstplaat makkelijk lost.
Verwarm in een pannetje de slagroom met de boter en suiker. Roer tot alles is opgelost.
Kook 2 minuten op laag vuur door.
Haal van het vuur af en meng de cacao en het vanille-extract erdoor.