Pepernoten horen bij Sinterklaas, knapperig en met verwarmende kruiden. Ze zijn ook superlekker te combineren met het romige ijs. Deze ijstaart gemaakt met een bodem van pepernoten is snel gemaakt en een heerlijk toetje.
Kook Tijd 20 minutenmin
vriestijd 6 uuruur
Hoeveelheid 8personen
Apparatuur
cakevorm 20 cm
bakpapier
Keukenmachine met mes
koelkast
Handmixer
Spatel
Ingrediënten
100grampepernoten oftewel kruidnoten
2eetlepelsboter
150gramchocolade pepernoten
500mLslagroom
2eetlepelsuiker
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Maal de kruidnoten fijn in een blender.
Smelt de boter in de pan en roer de kruidnoten erdoor heen.
Schep het mengsel onderin de cakevorm en maak met de achterkant van de lepel de pepernoten bodem glad.
Zet de vorm in de koeling.
Hak de chocolade kruidnoten grof.
Mix de slagroom met de suiker tot hij bijna stijf is (Griekse yoghurt dikte).
Met een spatel meng je de chocolade kruidnoten en eventuele kruimels door de slagroom.
Haal de vorm uit de koelkast en schep de chocolade kruidnoten slagroom in de vorm.
Maak de bovenkant glad en laat tenminste 5 uur in de vriezer opstijven.
Net voor gebruik haal je de ijstaart uit de vriezer en verwijder je het bakpapier.
Laat ongeveer 10 minuten iets zachter worden en snijd hem dan aan.