Speculoos Tiramisu in een Glaasje is een heerlijk toetje met de smaak van speculaas. Zonder ei, dus iedereen kan er van genieten. En wie kan dit heerlijke romige, lichtzoete en lekkere nagerecht laten staan?
200gramkoffiekoekenSpeculoos, Speculaas of koffiekoeken
200mlkoffieoptioneel: met een heerlijke likeur, of een siroop
Garnering
1 koekje
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Klop de slagroom met de honing tot yoghurt dikte.
250 ml slagroom, 3 eetlepels honing
Doe de mascarpone bij de slagroom en mix die erdoor tot het mengsel stijf is.
150 gram mascarpone
Schep de speculaaspasta op het mascarponemengsel en meng die met een spatel erdoor.
140 gram speculoospasta
Zet de glaasjes of schaal voor je en bedek de bodem met ⅓ van het mascarponemengsel (ongeveer 2 eetlepels).
Dompel de helft van de koeken in de koffie en leg die op de eerste laag mascarpone.
200 gram koffiekoeken, 200 ml koffie
Schep op de koekjes nogmaals ⅓ van het mascarponemengsel.
Bedek dit met de rest van de koek en eindig met een topping van 2 eetlepels Speculoos room.
Verkruimel het koekje en strooi die bovenop de glaasjes met tiramisu.
1 koekje
Zet de toetjes in de koeling en laat minimaal 4 uur opstijven.
NOTITIES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan snel alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. - KoekjesJe kunt hierbij kiezen voor lotus Speculoos koekjes, maar ook speculaasjes, Bastogne koeken of andere koffie koeken geven die heerlijke smaak.3. - KoffieJe dipt de koekjes in koffie zodat ze een heerlijke smaak krijgen. Je kunt hier zelfs nog een likeurtje (zoals Tia Maria of Amaretto) aan toevoegen. Maar lust je geen koffie dan kun je ook kiezen voor een koffie siroop (en daar zit geen koffie in ;-)), die je gebruikt om de koffie te zoeten. Karamelsiroop en vanillesiroop zijn beide lekker. Drenk de koekjes daar dan niet in, maar besprenkel ze met wat siroop.4. - Zonder rauwe eierenBij Tiramisu maak je vaak gebruik van rauwe eieren. Niet handig als je met kinderen, zwangere vrouwen of ouderen tafelt. Dus heb ik een variant gemaakt zonder ei. Zo kan iedereen genieten.5. - Glaasje of schaaltjeDit recept is geschikt om te maken in een glaasje of in een schaal.6. - Bewaren
Koelkast - Bewaar de tiramisu afgedekt tot 2 dagen in de koeling. Let op de structuur van de koekjes zal iets veranderen (ze worden erg slap).
Diepvries - Je kunt tiramisu invriezen. De structuur zal echter wel iets veranderen. Verdeel je tiramisu (als het niet in glaasjes zit) in individuele porties. Draai daar een paar lagen plastic folie om. Doe dat in een plastic diepvries zak of in een diepvries doos. Vries dat in. Zo blijft de tiramisu tot 1 maand goed. Laat ontdooien in de koelkast.
7. - VoedingswaardeDe weergegeven voedingswaarde is per glaasje.