De kip is heerlijk gemarineerd in de sesam soja saus. Dat bakt makkelijk in het pannetje. Een beetje zoet, maar ook ziltig en licht oriëntaals. Prima gourmet gerecht dus.
Bereidingstijd 10 minutenmin
marineren 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur10 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 131kcal
Ingrediënten
400gramkipfilet
3eetlepelssojasaus zoet
3eetlepelszonnebloemolie
2eetlepelssinaasappelsap
1eetlepelsesamolie
1cmgember geraspt
2teentjes knoflook vers uitgeknepen
1eetlepelhoning
1eetlepelsesamzaad
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Snij de kipfilet in lange repen.
Meng in een kom de overige ingrediënten goed, tot de honing is opgelost.
Voeg de kip toe en laat minimaal 1 uur bij kamertemperatuur marineren.
Leg net voor de gourmet de kip op een serveerschaal.