Op zoek naar een heerlijk toetje voor pakjesavond? Deze ijssandwich met speculaas zijn een heerlijke traktatie waar iedereen dol op zal zijn. Een combinatie van romig vanille speculaas ijs en knapperige stukjes Daim chocolade. Een perfecte verwennerij!
Kook Tijd 10 minutenmin
vriestijd 3 uuruur
Totale Tijd 3 uuruur10 minutenmin
Gang Nagerecht
Wereldkeuken Nederlands
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
500mlslagroom
70gramsuiker
1theelepelvanille-extract
1eetlepelspeculaaskruiden
75gramDaim chocolain stukjes gehakt
8speculaasjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Meng in een kom de slagroom met de suiker, kruiden en het vanille-extract.
Mix met de mixer totdat de slagroom de dikte heeft van Griekse yoghurt.
Meng met een spatel de stukjes Daim erdoor.
75 gram Daim chocola
Giet in een diepvriesbak en laat minimaal 3 uur invriezen.
Pak een speculaasje, schep een bolletje ijs erop en dek af met een speculaasje. Serveer meteen
8 speculaasjes
NOTITIES
1. Tips en Variaties:
Ik maak altijd zelf mijn slagroomijs. Je kunt het ook kant-en-klaar kopen en daar de ingrediënten door mengen. Laat het ijs dan 15 minuten zacht worden, meng de kruiden en daim stukjes erdoor en vries het weer in.
Speculaaskruiden kun je in de winkel kopen. Maar je kunt ze ook heel makkelijk maken met dit recept voor Speculaaskruiden.
2. Serveren: Je kunt het waarschijnlijk meteen uit de diepvries scheppen als je het binnen 24 uur gebruikt. Anders kan het zijn dat je het ijs 5 minuten moet laten staan voor je mooie bollen kunt scheppen.3. IJsmachine: Wil je dit maken in de ijsmachine, dan kan dat natuurlijk ook. Volg de instructies zoals gegeven zijn door de fabrikant.4. Bewaren
Diepvries: Je kunt het slagroomijs met speculaaskruiden en Daim bewaren gedurende 1 maand. Wanneer je tussentijds ijskristallen op de bovenkant ziet verschijnen, kun je het beter weggooien.