Ontdek dit heerlijke recept voor een romige Oosterse pompoensoep met kokosmelk en gember. Een hartverwarmende herfstervaring. Deze heerlijke kom soep zit boordevol smaak en heeft een perfecte romige structuur. En je zet het lekker snel op tafel! Ik ga dit recept snel met je delen!
Giet de bouillon en de kokosmelk erbij, roer het goed.
250 ml kokosmelk, 750 ml groentebouillon
Doe nu ook de wortel en pompoenblokjes in de pan.
150 gram wortels, 150 gram pompoen
Breng aan de kook en zet het vuur laag.
Laat 20 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
zout en peper
NOTITIES
1. Kokosmelk: kokosmelk wordt gebruikt waardoor deze soep romig is, maar ook geschikt is als je een lactose-allergie hebt. Dit recept bevat bijna geen allergenen, dus het is erg allergievriendelijk.2. Ui en specerijen: Omdat de ui, knoflook, gember en kerrie aangebakken wordt, krijgen ze nog meer smaak.3. Pureren: Het makkelijkste is om een staafmixer te gebruiken om de soep te pureren. Als je er geen hebt, gebruik dan een normale blender, en pureer de soep in porties.4. Pompoen: Gebruik een flespompoen of een oranje pompoen.5. Groentebouillon: Het allerlekkerste is zelfgemaakte groentebouillon. Heb je die niet maak dan van een blokje.6. Restjes BewarenVoor het bewaren koel je snel terug naar kamertemperatuur.
Koelkast: Bewaar de pompoensoep, luchtdicht verpakt tot maximaal 2 dagen.
Diepvries: Vries de soep in een diepvriesdoos. Het blijft tot maximaal 2 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast
Opwarmen: Verwarm de soep op gemiddeld vuur tot hij warm is en niet kookt.