Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade pepernoten ijs
Andréa
Dit recept voor chocolade pepernoten ijs is een typisch Sinterklaas recept dat je eigenlijk het hele jaar wel zou kunnen eten.
Kook Tijd
5
minuten
min
vriestijd
3
uur
uur
Totale Tijd
3
uur
uur
5
minuten
min
Hoeveelheid
6
porties
Ingrediënten
▢
400
ml
slagroom
▢
100
ml
melk
▢
½
theelepel
speculaas kruiden
▢
130
gram
bruine suiker
▢
80
gram
chocolade pepernoten
grof gehakt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Meng de slagroom, melk, speculaaskruiden en suiker en giet dat in je ijsmachine.
Laat het ijs maken volgens de handleiding.
Zet de machine uit en meng met de hand de pepernoten erdoorheen.
Lepel in een schaal en laat die tenminste 3 uur in de diepvries hard worden.Het ijs is dan klaar om te serveren.
Heerlijk om te serveren met chocolade pepernoten, maar je kunt natuurlijk ook partjes mandarijn gebruiken als kleuraccent.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen