Deze rozemarijn pompoen diner broodjes hebben een hele lekkere, zachte smaak. Ze smaken heerlijk met een pompoensoep of als een brood voorgerechtje met kruidenboter. Geweldig voor Thanksgiving of Kerstdiner.
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
rijstijd 3 uuruur
Totale tijd 3 uuruur30 minutenmin
Porties 12broodjes
calorieën 135kcal
Equipment
Mixer met deeghaken of keukenmachine met deeghaken
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
bakplaat
bakpapier
boterkwastje
Ingrediënten
Broodjes
400grambloem
2theelepelsgist droog
60mlwater lauw
200grammelk 37 graden Celsius
1eetlepelboter ongezouten kamertemperatuur
1theelepelzout
50grampompoen geraspt
2theelepelsrozemarijn
Na het bakken
1eetlepel boter
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Doe de bloem, gist, water, melk en boter in een kom en begin met kneden.
Voeg na ongeveer 5 minuten het zout toe en kneed verder.
Wanneer het deeg verandert naar een zacht en elastisch gevoel (na ongeveer 15 minuten totale kneedtijd), voeg je de pompoen en rozemarijn toe en kneed je verder tot het deeg goed is gemengd.
Bestrijk een kom met wat olie en doe het deeg erin.
Draai het deeg een keertje om.
Dek af met een vochtige handdoek en vervolgens wat plastic folie.
Laat het ongeveer 1 uur rijzen tot het in omvang is verdubbeld.
Leg bakpapier op de bakplaat.
Verdeel het deeg in 12 kleine balletjes.
Vorm een broodje van elke bal en plaats deze op het bakpapier.
Laat de broodjes nogmaals rijzen (zo'n 45 minuten) onder een vochtige handdoek en plastic folie.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.
Bak de broodjes 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
Na het bakken
Haal de broodjes uit de oven en smeer er wat boter bovenop.
Laat de broodjes afkoelen tot kamertemperatuur (of serveer ze nog net een beetje warm)