Chocolade pepernoten, wie vindt ze niet overheerlijk? Dit recept voor chocolade pepernoten pudding maakt van een heerlijke roompudding een Sinterklaas toetje. Lekker tot het laatste stukje!
Kook Tijd 40 minutenmin
opstijven 3 uuruur
Totale Tijd 3 uuruur40 minutenmin
Hoeveelheid 6personen
Apparatuur
puddingvorm
koelkast
Ingrediënten
6blaadjes gelatine
250mLvolle melk
1theelepelvanille-extract
40gramsuiker
3eetlepelskaramelsiroop
500mLslagroom
200gramchocolade kruidnoten grof gehakt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Week de gelatine in koud water.
Schenk in een pan de melk, vanille-extract, suiker en breng aan de kook.
Neem de pan van het vuur en roer de gelatine erdoor. Meng goed met een garde.
Schenk de karamelsiroop erbij en meng nogmaals door.
Laat 30 minuten afkoelen naar kamertemperatuur.
Klop vervolgens de slagroom stijf.
Met een spatel meng je de pepernoten en het melkmengsel door de slagroom.
Schenk de pudding in de vorm, dek die af met een deksel of folie en zet tenminste 3 uur in de koeling om op te stijven.
Net voor het serveren stort je de pudding op een schaal. Versier met de rest van de pepernoten.