Deze kalkoen filet gevuld met cranberries en op smaak gebracht met pesto. Daarna netjes ingepakt met filo deeg en in de oven gebakken tot hij gaar en een knapperige korst heeft.
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 50 minutenmin
Totale Tijd 55 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
bakplaat
Kwastje
Ingrediënten
4kalkoen filets
6eetlepelsCranberry compote
4eetlepelspesto groen
20vellenfilo deeg
olijfolie
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Leg de kalkoenfilet op een bord
Snij de filet overlangs tot ¾ in.
Vul de holte die daardoor ontstaat met de cranberry compote.
Vouw de filet dicht en smeer de buitenzijde van de kalkoen in met pesto.
Doe dat voor elke kalkoen filet.
Leg een velletje filo deeg voor je en smeer dat in met wat olijfolie.
Pak een tweede vel en smeer dat in met olie. Leg dat op de eerste sheet.
Herhaal dat tot je vijf vellen filo deeg op elkaar hebt.
Leg een gevulde kalkoenfilet op heet midden van het vel en vouw een pakketje van het filo deeg (eerst de zijkanten naar binnen en dan rol je het deeg op).
Smeer ook de buitenkant in met olijfolie en leg op een bakplaat
Herhaal dat voor alle kalkoenfilets.
Bak de kalkoenfilets 50 minuten in de oven tot ze gaar zijn.