Geniet van deze heerlijke brownies met pecannoten. Smeuïge brownies met gekarameliseerde bruine suiker met een knapperige twist van pecannoten en maple syrup. Makkelijk te maken en deze brownies smelten op je tong. Een heerlijk recept.
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 45 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Keuken Amerikaans
Porties 8personen
calorieën 574kcal
Ingrediënten
Brownie
100grambloem
1theelepelbakpoeder
½theelepelzout
90gramboter
100gramPure chocolamin 70 % cacao, fijngesneden
175gramdonkerbruine basterdsuiker
1eimaat L
1theelepelvanille-extract
topping
100mlmaple syrup
30gramboter
80mlslagroom
200grampecannotengezouten
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Brownie
Verwarm de oven voor op 190 °C of 170 °C
Pak een langwerpige quichevorm van 35 x 13 cm en leg een bakpapier onderin.
Meng de droge ingrediënten: bloem, bakpoeder en zout met een vork goed door.
100 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, ½ theelepel zout
Smelt de chocolade en boter in de kom van je au bain marie opstelling.
90 gram boter, 100 gram Pure chocola
Schenk de boter chocola mengsel in een kom en mix samen met de suiker op hoge stand. Meng 3 minuten en voeg dan het ei toe en als laatste het vanille-extract.
175 gram donkerbruine basterdsuiker, 1 ei, 1 theelepel vanille-extract
Wanneer alles goed gemengd is, voeg je de inhoud van de kom met droge ingrediënten lepel voor lepel toe, terwijl je mixt op lage snelheid.
Schep in de vorm en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Topping
Doe de maple syrup in een steelpan en breng aan de kook.
100 ml maple syrup
Zet het vuur laag en laat 15 minuten karameliseren.
Voeg dan voorzichtig de boter toe en vervolgens de slagroom. Schep de pecannoten door de siroop en bedek ze volledig.
30 gram boter, 80 ml slagroom, 200 gram pecannoten
Leg de nootjes op de brownie tot ze op zijn en giet het restant siroop over de pecannoten.
Laat alles minimaal een uur afkoelen in de koeling.
NOTES
1 Vanille-extract: Als je het aan kunt komen gebruik dan natuurlijk vanille-extract. Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf.2. Pecannoten: Gebruik het voor de topping. De heerlijke nootachtige smaak combineert goed met de maple syrup en chocola. Je kunt het ook vervangen door walnoten of hazelnoten.3. Variaties:
Erg lekker (en decadent): Maak wat zoute karamel volgens dit recept en drizzle die over de brownies.
Meer chocolade: Voeg 50 gram chocolate chips toe aan het beslag voor extra chocoladesmaak.
4. Tips
De brownie is gebakken tot hij een cake structuur heeft. Wil je liever een zachte binnenkant, bak de brownie dat 25 minuten. Prik met een tandenstoker in het midden van de brownie. Wanneer er een dun laagje chocola op de prikker zit, is hij goed. Anders verleng je de baktijd met twee minuten.
Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je de topping maakt en gaat snijden, anders kan hij uit elkaar vallen.
5. Oven: Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 190 °C. Bij een heteluchtoven is 170 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.6. Bewaren
Koelkast: Bewaar de brownies in een luchtdichte doos (of verpak ze in plasticfolie). Zo kun je ze tot 3 dagen bewaren.
Diepvries: Wil je ze langer bewaren, vries ze dan in! Verpak de brownies per stuk in plasticfolie en vervolgens in een diepvriesdoos. Zo kun je ze tot 2 maanden in de diepvries bewaren. Door het invriezen zal de structuur van de pecannoten iets veranderen en minder knapperig worden.