Deze heerlijke ovenschotel is simpel te maken en snel klaar. Romige andijvie met kaassmaak, daarboven een lekker laagje zoetig gehakt afgedekt met plakjes aardappels. Als topping spekjes en nog meer kaas. Een heerlijke combinatie die wij zeker vaker gaan eten!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snij de andijvie zeer klein en was goed.
1 struik andijvie
Schil de aardappels en snij ze in schijfjes.
1 kg aardappelen
Kook de aardappels 10 minuten in kokend water beetgaar.
Giet af en laat licht afkoelen.
Meng het gehakt met de sojasaus.
500 gram rundergehakt, 3 eetlepels soja saus
Verhit 1 eetlepel olie in de hapjespan en bak het gehakt rul.
1 eetlepel olie
Haal het gehakt uit de pan en hou het even apart.
Doe in de hete hapjespan de andijvie (met aanhangend water) en roerbak kort.
Laat dan 5 minuten stoven met het deksel op de pan.
Meng ondertussen in een kommetje de crème fraîche, 4 eieren en ¾ van de geraspte kaas.
250 mL crème fraîche, 100 gram kaas, 4 eieren
Haal de andijvie van het vuur en roer het crème fraîche mengsel erdoor.
Doe de andijvie als eerste laag in de ovenschaal.
Verspreidt boven op de andijvie het gehakt.
Dek dat af met de schijfjes aardappel.
Bestrooi dit met de spekjes en het restant kaas.
250 gram spekjes
Zet de schaal in de oven en bak gedurende 35 minuten.
NOTITIES
Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop.
De aardappels kook je maar 10 minuten en dan zijn ze beetgaar. Dat is belangrijk want in de oven garen ze nog wat extra na. Zo krijg je een krokante korst en een zachte binnenkant.
Wanneer je weinig tijd hebt, maak je deze ovenschotel de dag ervoor en haal je hem op de kookdag uit de koeling en schuif je hem zo in de oven om te bakken.
Omdat je ook al spekjes toevoegt aan de ovenschotel, is het niet nodig om extra zout bij het koken van de aardappelen toe te voegen.
Wil je een vegetarische variant dan gebruik je vegetarisch gehakt en de spekjes reepjes vervang je door zongedroogde tomaat.
Vervang de andijvie door boerenkool wat ook erg lekker is.