Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet de cakevorm in met boter.
Mix in een kom de boter tot hij luchtig is (ongeveer 2 minuten).
115 gram boter
Voeg de suiker toe en meng nogmaals 2 minuten..
200 gram suiker
Voeg de eieren een voor een toe (pas de tweede toevoegen als de eerste is opgenomen), terwijl je blijft mixen.
2 eieren
Schenk het mandarijnsap en de yoghurt erbij en meng nog 1 minuut.
75 ml mandarijn sap, 125 ml yoghurt
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel en het zout en meng dat op lage snelheid met de mixer door het beslag. Mix tot het net gemengd is.
200 gram zelfrijzend bakmeel, ⅛ theelepel zout
Giet het beslag in de cakevorm en zet die in de oven (40 minuten).
Laat 5 minuten in de vorm staan, snijdt dan de randen los en haal de cake uit het blik. Laat verder afkoelen tot kamertemperatuur op een rooster.
NOTITIES
Wil je een cake van 26 cm maken. Verdubbel dan de hoeveelheden. Dat kan eenvoudig met door bij de afmeting van de cakevorm onder de ingrediënten, de afmeting en vorm van je cakevorm aan te geven. Voor een cakevorm van 26 cm vul je dan 26 x 11.5 x 7 cm in. De baktijd verleng je dan naar 70 min.
Gebruik alle ingrediënten op kamertemperatuur, dan wordt je cake luchtiger.
Rol de mandarijnen eerst onder je hand een paar keer over een werkblad. Zo komt er meer sap uit de mandarijnen.
Deze cake is minder vet, omdat je een deel van de boter vervangt door yoghurt.
De aangegeven temperatuur is voor een oven met onder- en bovenwarmte. Wil je de cake maken in een heteluchtoven. Verlaag de temperatuur dan met 20 °C naar 160 °C.