Een heerlijke Chocolade Halloween Taart met roomkaas topping is een feestje om te eten. En wanneer je hem tafel zet is de spanning letterlijk om te snijden. Een heerlijk recept, lekker makkelijk en eng. Dat hoort toch bij Halloween?
Voorbereiding 25 minutenmin
Kook Tijd 1 uuruur10 minutenmin
Totale Tijd 1 uuruur35 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 10personen
Ingrediënten
Chocolade taart
100gramcacao
325grambloem
475gramsuiker
2 ½theelepelbaksoda
1 ½theelepelbakpoeder
1theelepelzout
2eierenmaat L
1eigeelmaat L
300mlwaterWarm, kook het water en laat 10 minuten afkoelen.
1eetlepelazijn
275mlmelk
150mlzonnebloemolie
2theelepelsvanille-extract
Topping
100gramroomkaaskamertemperatuur
100grampoedersuiker
1eetlepelcitroensap
rode kleurstof
melk om te verdunnen
Makes: 26cm26 x 26cm round
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
Smeer de springvorm (26 cm) in met olie en bestuif met wat cacao. Klop het teveel aan cacao uit het blik.
Leg een bakpapier op de bodem.
Chocolade taart
Meng in een kom de vaste ingrediënten door elkaar: cacao, bloem, suiker, bakpoeder, zuiveringszout en zout.
100 gram cacao, 325 gram bloem, 475 gram suiker, 2 ½ theelepel baksoda, 1 ½ theelepel bakpoeder, 1 theelepel zout
Zet de mixer op de laagste stand en voeg dan één voor één de eieren toe, het eigeel, water, azijn, het vanille-extract, melk en de olie. Voeg een volgend ingrediënt pas toe als het voorgaande is opgenomen.
2 eieren, 1 eigeel, 300 ml water, 1 eetlepel azijn, 150 ml zonnebloemolie, 2 theelepels vanille-extract, 275 ml melk
Mix in totaal 5 minuten zodat alles mooi luchtig wordt.
Schenk het beslag in de cakevorm en zet in de oven.
Bak 60-70 minuten tot de cake gaar is en laat hem 5 minuten afkoelen. Je controleert of de cake gaar is door in het midden van de cake een saté prikker te steken. Komt die er droog uit, dan is de cake voldoende gebakken. Is het vochtig dan bak je nog 5 minuten langer.
Los de taart uit de springvorm en laat hem vervolgens op een rooster verder afkoelen.
Wanneer de cake is afgekoeld draai je hem op een bord om (zodat de onderkant boven is). Deze is namelijk mooi vlak. Mocht de bovenkant te bol zijn, dan kun je met een broodmes de cake afvlakken.
Roomkaas topping
Doe de roomkaas, poedersuiker, citroensap en kleurstof in een kom en meng alles goed door.
Voeg dan lepel voor lepel melk toe, tot hij de gewenste dikte (yoghurt dikte) heeft bereikt.
melk
Giet de topping over de cake en smeer uit. Trek eventueel aan de zijkanten met een saté stokje wat druppels naar beneden voor een mooi effect.
NOTITIES
1. Vanille-extract: Als je aan kunt komen, gebruik dan echt vanille-extract, wat net een wat diepere smaak heeft als vanillearoma. Via dit recept kun je zelf vanille-extract maken (en zeker als je veel bakt echt een aanrader, want hier kun je een goede tijd mee vooruit).2. Rode kleurstof: Met de kleurstof breng je het glazuur op kleur. Je kunt vloeibare kleurstof gebruiken of kleurstof in geconcentreerde vorm met een satéstokje toevoegen.3. Bewaren
Koelkast: De taart is gedurende 2 dagen luchtdicht verpakt in de koeling te bewaren.
Diepvries: Door het hoge vetgehalte in de roomkaas glazuur is dit prima in te vriezen. Verpak de cake luchtdicht (2 lagen plasticfolie) en bewaar zo maximaal 1 maand in de diepvries.