hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
ovenschaal
Ingrediënten
500grammacaroni
90gramboter ongezouten, kamertemperatuur
75grambloem
1theelepelmosterd Dijon
750mlhalfvolle melk
400 gram gecondenseerde melk
120gramemmentaler geraspt
120gramkaas belegen, geraspt
30grams Parmezaanse kaas geraspt
zout naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Vet een ovenschaal met wat boter in.
Zet een pan met water op en breng aan de kook.
Kook de macaroni al dente en laat hem uitlekken.
Smelt in een tweede pan de boter (laat hem niet verkleuren)
Doe in 1 x alle bloem erbij, terwijl je roert en laat die even aanbakken (dan gaat de rauwe smaak van de bloem eraf), laat niet verkleuren, ongeveer 2 minuten .
Schenk voorzichtig de melk bij het bloem boter mengsel, terwijl je roert met een garde om klontjes te voorkomen.
Schenk vervolgens de gecondenseerde melk erbij en laat goed heet worden, maar net niet koken.
Zet het vuur uit
Meng de drie kazen door elkaar in een kom.
Haal een handje eruit en meng de rest van de kaas met de melksaus (terwijl je roert met een garde).
Breng op smaak met zout
Doe de macaroni in de ovenschaal en giet de kaassaus erover.
Meng alles goed door elkaar.
Strooi de achtergehouden kaas over de ovenschotel en zet die in de oven.