Deze snelle Thaise pompoencurry met biefstuk is een heerlijke makkelijke maaltijd die perfect is voor elke doordeweekse avond. Hij is snel klaar en ook eenvoudig te maken. De zachte pompoen combineert perfect met de smaakexplosie van de curry en de zachte biefstuk.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Aziatisch, Thaise keuken
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
2eetlepelszonnebloemolie
2theelepelsrode curry pasta
400grambiefstuk puntjes
400mlkokosmelk
1½eetlepelsThaise vissaus
4blaadjeskaffir limoen
400grampompoenin blokjes van 1 x 1 cm
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verhit de olie in de koekenpan en bak de currypasta ongeveer 1 minuut aan tot hij heerlijk gaat ruiken.
2 eetlepels zonnebloemolie, 2 theelepels rode curry pasta
Doe de biefstuk erbij en bak die licht aan.
400 gram biefstuk puntjes
Schenk de kokosmelk en de vissaus in de pan en leg de kaffir limoen blaadjes erop.
Laat aan de kook komen en schep dan de pompoen erbij.
400 gram pompoen
Laat 10 minuten sudderen.
NOTITIES
1. Pompoen: Een oranje pompoen is hier gebruikt, maar een flespompoen is ook een goede keuze. Schil de pompoen en haal de zaden eruit. Snij vervolgens in blokjes. Wil je het echt makkelijk? Koop dan pompoen blokjes.2. Kaffir limoen blaadjes: Ook wel Djeroek Poeroet genaamd. Vers zijn ze soms wat lastig aan te komen (alhoewel een Aziatische supermarkt of Toko ze in het assortiment kunnen hebben). Maar je kunt ze prima gedroogd of uit de diepvries gebruiken. Ze zijn ook wel in een grotere supermarkt verkrijgbaar.3. Curry pasta: Door de curry even aan te bakken, wordt de smaak intenser en gaat hij heerlijk ruiken.4. BewarenDeze curry is vers het allerlekkerste. Wil je hem toch bewaren:
Koelkast: Bewaar afgedekt tot 2 dagen. Verwarm in een pan, waar je 2 eetlepels water aan toevoegt op gemiddeld vuur tot het heet is.