Ontdek hoe je zelf heerlijke Tzatziki maakt met dit eenvoudige en snelle recept. Fris, romig en vol met Griekse smaken. En binnen 15 minuten zit alles in de schaal. Dit is perfect als dip, saus of bijgerecht.
Kook Tijd 15 minutenmin
Totale Tijd 15 minutenmin
Gang Bijgerecht, Salade
Wereldkeuken Europese keukens, Grieks, Mediterraan
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
5takjesdillealleen de naaldjes, fijngehakt
3eetlepelsolijfolie extra vierge
1eetlepelcitroensap
1theelepelgrof zeezout
2tenenknoflookuitgeperst
250mlGriekse yoghurt
1komkommer
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Meng in een kom de fijngehakte dille, olijfolie, citroensap, zeezout en knoflook. Voeg daar de yoghurt aan toe en meng alles goed door.
5 takjes dille, 3 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel grof zeezout, 2 tenen knoflook
Halveer de komkommer. Haal met een theelepel de zaden uit de komkommer.
1 komkommer
Snij de komkommer in halve manen.
Meng de komkommer door de yoghurt.
Zet de salade in de koelkast. Het lekkerst is wanneer je de tzatziki tenminste 2 uur laat marineren, maar dat hoeft niet per se.
Serveer gegarneerd met wat extra dille.
NOTITIES
1. Komkommer: Omdat je dressing voldoende vocht bevat haal je met de achterkant van een lepel de zaden eruit. Anders wordt de Tzatziki waterig.2. Yoghurt:
Wil je een romige tzatziki wilt gebruik je Griekse yoghurt.
Wil je liever een wat magere tzatziki, maar wel met dezelfde smaak, dan gebruik je magere yoghurt, waar je hangop van maakt. Hoe maak je hangop? Leg een zeef op een kom. Leg in de zeef een kaasdoek en schenk de magere yoghurt erin. Laat dit een nacht uitlekken.
3. Dille: Als je geen verse dille aan kunt komen (of niet in huis hebt), vervang je dit door 1 theelepel gedroogde dille.4. Lekker bij: Tzatziki is heerlijk bij Griekse gerechten zoals gyros of souvlaki. Maar ook is het lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld de BBQ of gourmet.5. Bewaren
Je kunt Tzatziki tot 3 dagen gekoeld en afgedekt bewaren. Daarom kun je het dus prima voorbereiden.